vrijdag 19 juni 2015

Zondagswerk in Kleverskerke ..


Zondagswerk is niet sterk.. zegt men. Maar een dorpsdomineetje moet het er maar mee doen.
In ons Kleverskerkse kerkje is het zondag weer tijd voor een goed verhaal en een lekkere bak koffie na afloop! Ik spreek vanzelf in verkleinwoorden, maar dat krijg je in zo'n ieniemienie dorpje als het onze, waar we dapper en onversaagd weerstand bieden tegen ons overspoelende machten van buiten.



Een goed verhaal.. Daar gaan we voor! Iemand die mijn verhaal al kende, vatte het zo samen:

Hou je aan afspraken. En als die jou niet (meer) zinnen, probeer dan nieuwe te maken. Onderhandelen. Of tenminste overleg plegen. Anders komt er gedoe. 

In het verhaal van zondag gaat het nog ietsje verder: als je je niet aan je eigen afspraken houdt, schendt je iemands vertrouwen. Dan kon het wel eens fout lopen met het contact. Wees wijs met wormen en waarden, uh.. normen.

In ons kleine dorp (72 inwoners..) is er altijd wat aan de hand: vorige week en deze week slaagden jongeren of gingen over: gefeliciteerd! Weer perspectief op een vervolg na de zomer. De pensionado's zitten nog steeds aan de pina colada aan de costa's en komen ongetwijfeld ooit weer terug maar komende week nog niet. Ze bakken het bruin, tja, het zij hen gegund!

Waar we natuurlijk ook naar uit kijken, is de dorpsmaaltijd die deze zomer zou plaatsvinden: hmm..



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je Blog-erfenis! Ben jij dan de Asterix of de Obelix van Kleverskerke? ;-)
Groet, Elisabeth

klever zei

Ik hoop de Asterix, maar meestal is het realistischer om tussen zulke uitersten niet te willen kiezen en jezelf in plaats van 'Dr. Jekyll & mr. Hyde' maar als 'Asterix en Obelix' in een persoon te beschouwen...